Norbrook Loxicom 2.5 mg x 10 tabl

Localizare:
Traseu sugerat:  

Ofertele pentru produsul

 

Norbrook Loxicom 2.5 mg x 10 tabl

45,53 RON
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
petmart.ro
Descrierea produsului
Loxicom 2.5 mg x 10 tabl - Tablete masticabile pentru caini in ameliorarea inflamatiei si durerii in infectiile acute si cronice ale sistemului musculo-scheletic. DECLARAREA (SUBSTANŢEI) SUBSTANŢELOR ACTIVE ŞI A ALTOR INGREDIENTE Comprimat de culoare maro deschis, oval, biconvex, cu linie mediană pe o față și cealaltă față netedă. Un comprimat masticabil conţine:
 • Meloxicam 1 mg
 • Meloxicam 2.5 mg
  INDICAŢ II   Ameliorarea inflamaţiei şi a durerii în afecţiunile acute și cornice ale sistemului musculo-scheletal la câini. CONTRAINDICAŢII
 • A nu se utiliza la animalele gestante sau în lactaţie.
 • A nu se utiliza la animalele cu tulburări gastrointestinale cum ar fi iritaţii şi hemoragii, afecţiuni ale funcţiei hepatice, cardiace sau renale şi tulburări hemoragice.
 •  A nu se utiliza în caz de hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţi.
 •  A nu se utiliza la câini cu vârsta mai mică de 6 săptămâni sau cu o greutate corporală mai mica de 4 kg.
REACŢII ADVERSE Reacţii adverse tipice la AINS ca pierderea apetitului, vomă, diaree, fecale cu sânge, apatie şi insuficienţă renală au fost observate ocazional. Aceste reacţii adverse apar în general în prima săptămână de tratament şi în majoritatea cazurilor sunt trecătoare şi dispar după terminarea tratamentului dar în cazuri foarte rare pot fi serioase sau fatale. Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar. SPECII ŢINTĂ Câini. POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE (CĂI) DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE Dozare:
 • Tratamentul iniţial este o singură doză de 0,2 mg meloxicam / kg greutate corporală în prima zi. Tratamentul va fi continuat printr-o administrare pe zi pe cale orală (la interval de 24 ore) cu o doză de întreţinere de 0,1 mg meloxicam / kg greutate corporală. Alternativ, tratamentul poate fi iniţiat cu o soluţie injectabilă care conţine 5 mg meloxicam / ml.
 • Fiecare comprimat masticabil conţine 1 mg sau 2,5 mg meloxicam, care corespunde la o doză zilnică de întreţinere pentru un câine de 10 kg greutate corporală sau respectiv un câine de 25 kg greutate corporală.
 • Fiecare comprimat masticabil poate fi înjumătăţit pentru o dozare corectă în funcţie de greutatea corporală individuală a animalului. Comprimatele pot fi administrate cu sau fără alimente, sunt aromate şi sunt luate de majoritatea câinilor în mod voluntar.
Schema de dozare pentru doza de întreţinere:Greutate corporală (kg) Numărul de comprimate masticabile de 1 mg Numărul de comprimate masticabile de 2,5 mg mg/kg4,0-7,0 ½ 0,13-0,17,1-10,0 1 0,14-0,110,1-15,0 1 ½ 0,15-0,115,1-20,0 2 0,13-0,120,1-25,0                                      1 0,12-0,125,1-35,0                                      1 ½ 0,15-0,135,1-50,0                                      2 0,14-0,1           Pentru o dozare mai precisă ar putea fi luată în considerare utilizarea unei suspensii orale pentru câini care conţine meloxicam. Pentru câim cu o greutate mai mică de 4 kg este recomandată utilizarea unei suspensii orale pentru câini care conţine meloxicam în mod normal un răspuns clinic este observat în decurs de 3-4 zile. Tratamentul trebuie întrerupt după 10 zile dacă nu apare nici o ameliorare clinică. RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ Pentru a asigura o dozare corectă, greutatea corporală trebuie determinată cât mai precis posibil pentru a evita subdozarea sau supradozarea. TIMP DE AŞTEPTARE Nu este cazul. PRECAUŢII SPECIALE PENTRU DEPOZITARE
 • A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.
 • A nu se păstra la temperatură mai mare de 25°C.
 • A se păstra în ambalajul original pentru a se proteja de lumină.
 • Perioada de valabilitate a comprimatului înjumătăţit: 24 ore
 • A nu se utiliza după data de expirare (EXP), înscrisă pe etichetă.
ATENŢIONĂRI SPECIALE Precauţii speciale pentru utilizare la animale
 • Dacă apar reacţii adverse, tratamentul trebuie întrerupt şi trebuie să fie solicitat sfatul unui medic veterinar. A se evita administrarea la animalele deshidratate, hipovolemice sau hipotensive, deoarece există un risc potenţial de toxicitate renală.
 • Acest produs medicinal veterinar pentru câini nu trebuie utilizat la pisici, deoarece nu este potrivit pentru utilizare la această specie. La pisici, trebui să fie utilizat meloxicam suspensie orală care este autorizat pentru această specie.
 • Persoanele cu hipersensibilitate cunoscută la medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene (AINS) trebuie să evite contactul cu produsul medicinal veterinar.
 • În caz de ingestie accidentală solicitaţi imediat sfatul medicului şi prezentaţi medicului prospectul produsului sau eticheta.
 • Siguranţa produsului medicinal veterinar nu a fost stabilită pe durata gestaţiei şi lactaţiei.
 • Alte AINS, diuretice, anticoagulante, antibioticele aminoglicozidice şi substanţele cu o mare capacitate de legare faţă de proteine sunt în competiţie şi astfel pot să conducă la efecte toxice. Loxicom nu trebuie să fie administrat împreună cu alţi AINS sau glucocorticosteroizi.
 • Începutul tratamentului cu substanţe anti-inflamatoare poate determina efecte adverse suplimentare sau crescute iar din acest motiv înainte de începerea tratamentului cu astfel de produse medicinale veterinare este necesară observarea cel puţin 24 ore. Perioada fără tratament, oricum, trebuie să ia în considerare proprietăţile farmacologice ale produselor utilizate anterior.
PRECAUŢII SPECIALE PENTRU ELIMINAREA PRODUSULUI NEUTILIZAT SAU A DEŞEURILOR, DUPĂ CAZ Orice produs medicinal veterinar neutilizat sau deşeu provenit din utilizarea unor astfel de produse medicinale veterinare trebuie eliminat în conformitate cu cerinţele locale.
Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.

^